Techbelegger, die alles verloor bij internetbubbel, waarschuwt voor crypto’s

Er zijn al diverse bekende traditionele beleggers geweest die waarschuwen voor de Bitcoinbubbel. Een van de laatsten is durfkapitalist Fred Wilson. Hij verloor bijna alles na de dotcombubbel eind jaren negentig en verwacht eenzelfde scenario voor de cryptomarkt.

“Er komt een Bitcoin-crash”

Op zijn blog schrijft hij: “Ik ben er zeker van dat er een grote crash komt. Wanneer precies weet ik niet, het kan nog even duren.” Het is niet dat Wilson niet gelooft in cryptovaluta of blockchain. Sterker nog, hij ziet grote kansen, maar hij heeft ook geleerd van het verleden. Toen in 2000 de internetbubbel knapte raakte hij in één keer 90 procent van zijn vermogen kwijt. De overige 10 procent zat in vastgoed.

“We hadden onze beleggingen niet gespreid. Al ons geld zat in durfkapitaal en internetaandelen, en we hadden de hele rit naar boven meegemaakt”, schrijft Wilson. “Als we onze Yahoo!-aandelen niet hadden verkocht en met dat geld onroerend goed hadden aangeschaft, zouden we compleet blut zijn geweest.”

Beleggingen spreiden

Volgens Wilson is het belangrijk om een gemengde beleggingsportefeuille te hebben: deels vrij beschikbare contanten met een beetje rente, deels aandelen van grote bedrijven als Google en Amazon, onroerend goed en een ‘risicomandje’ met beleggingen in bijvoorbeeld cryptovaluta.

Wilson zelf heeft 5 procent van al zijn beleggingen in cryptocurrencies, maar vindt dat je als je jong bent en er echt in gelooft daar wel 10 tot 20 procent van kan maken. De belegger besluit: “Het is niet erg om een ‘believer’ te zijn en sommigen hebben veel verdiend met cryptomunten. Maar behoud van vermogen vereist spreiding, en ik hoop dat cryptobeleggers geld onttrekken aan deze markt, daarover belasting betalen en wat overblijft elders investeren.”

Bron: Business Insider


Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste nieuws over cryptovaluta in je mailbox!

Laat ons weten wat je vindt!