Techmiljardair noemde bitcoin een bubbel. Nu neemt hij deel aan ICO

Techmiljardair Mark Cuban noemde bitcoin eerder nog een bubbel en moest niets van cryptovaluta weten. Nu gaat hij een groot bedrag investeren.

Investeerder
Volgens CNBC gaat Cuban, bekend van het succesvolle tv-programma Shark Tank, deelnemen aan een van de grootste trends op cryptogebied, de ICO of initial coin offering. De internetondernemer geeft toe: “Ik wil er meer over leren. Ik heb nog niets getekend, maar dat gaat waarschijnlijk wel gebeuren.”

Hij gaat meedoen aan de ICO van het bedrijf waar hij al eerder in heeft geïnvesteerd, de eSports-start-up Unikrn. Dit is een online goksite voor sportweddenschappen, die ethereum gebruikt als munteenheid.

ICO
Een ICO is een manier om geld op te halen voor een op blockchain gebaseerd project. Investeerders krijgen een deel van het bedrijf in bezit. Start-ups in de blockchainwereld vinden dit aantrekkelijker dan funding met durfkapitaal, omdat er sneller meer geld wordt binnengehaald.

Bubbel
Het is opmerkelijk dat Cuban wil deelnemen aan een ICO, aangezien hij vorige maand nog stelde dat bitcoin fors was overgewaardeerd. “Ik denk dat het een bubbel is. Ik weet alleen niet wanneer en in welke mate het corrigeert. Als iedereen denkt makkelijk geld te kunnen verdienen, is er altijd een bubbel,” aldus de grote investeerder.

Toch meent Cuban ook dat de blockchain-technologie achter bitcoin erg waardevol is en de basis zal vormen voor het merendeel van de toekomstige transacties. “Ik twijfel niet aan de waarde, ik twijfel aan de waardering.” Maar kennelijk twijfelt hij aan dat laatste nu al een stuk minder.

Disclaimer. Cryptokrant geeft op generlei wijze advies aan lezers. Deze website is puur informerend van aard en streeft naar neutrale en onafhankelijke berichtgeving. Lezers dienen te allen tijde zelf onderzoek te doen en zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen acties. Dit artikel kan dus nooit worden beschouwd als een beleggingsadvies.

Laat ons weten wat je vindt!