Techmiljardair Peter Thiel: “Bitcoin wordt het digitale goud”

Oprichter van PayPal, Peter Thiel, heeft veel fiducie in Bitcoin. Hij ziet de cryptomunt weliswaar niet als betaalmiddel, maar wel als de ideale manier om vermogen op te slaan.

Thiel, die ook de eerste investeerder was in Facebook, zegt tegen CNBC: “Mensen onderschatten Bitcoin. Er is nog veel potentieel,” De techmiljardair vergeleek donderdag tijdens het Future Investment Initiative in Riyadh de cryptomunt met goud.

“Ik ben sceptisch over de meeste cryptovaluta, maar ik denk wel dat mensen vooral Bitcoin onderschatten, omdat het een soort geldreserve is. Het is als goud en een goede manier om vermogen digitaal op te slaan. Je hoeft het niet te gebruiken om mee te betalen,” aldus Thiel. “Als Bitcoin het digitale equivalent wordt van goud is er nog veel potentieel.”

Thiel stelt dat Bitcoin is gebaseerd op de “veiligheid van de wiskunde” wat volgens hem betekent dat het niet kan worden gehackt en volledig veilig is. Hij vergeleek een aantal van de kenmerken van Bitcoin met goud. “Bitcoin moet je net als goud delven, maar dat is heel lastig. Bitcoin minen is nog moeilijker dan goud delven dus in die zin is het nog schaarser.”

Thiel past met zijn uitspraken in het rijtje van grote investeerders die geloven dat de Bitcoinprijs nog hard zal door stijgen. Daar tegenover staan evenveel experts die blijven roepen dat de cryptomarkt een bubbel is. Vooralsnog bereikte de koers onlangs een nieuw record van boven de 6.100 dollar.

Laat ons weten wat je vindt!