Technisch analist: let op de koers van Ethereum

De koers van Ethereum ten opzichte van Bitcoin is een indicator voor het algehele vertrouwen in de cryptomarkt. Daarover schreef technisch analist Omkar Godbole deze week op Coindesk.

Allereerst legt hij uit dat beleggers eerder investeren in kleinere, onbekende cryptomunten als ze veel vertrouwen hebben in cryptovaluta in het algemeen. Ze lopen dan wel meer risico, maar kunnen ook meer winst maken omdat de kleine altcoins vaak rap in waarde kunnen stijgen.

Of beleggers trek hebben in risicovollere investeringen kun je indirect zien aan de koers van Ethereum ten opzichte van Bitcoin. Dat komt doordat veel kleinere altcoins draaien op het platform van Ethereum.

Godbole schrijft dat er meer vertrouwen is in de markt als Ethereum relatief duurder wordt vergeleken met Bitcoin. Je kunt daar namelijk uit concluderen dat er meer geld via Ethereum naar kleine altcoins stroomt. Beleggers zijn andersom meer risicomijdend als Bitcoin in waarde stijgt ten opzichte van Ethereum. Het duidt op voorzichtigheid bij investeerders, die liever kiezen voor grote bekende coins.

Hoe staat het er dan nu voor? Als je kijkt naar de koersontwikkeling van de twee grootste cryptomunten vanaf 20 juni dan is te zien dat Ethereum relatief gezien minder waard is geworden. De koers van Ethereum is met andere woorden iets harder gezakt dan die van Bitcoin. Volgens Godbole is het een teken dat het vertrouwen in de cryptomarkt in het algemeen afneemt.

 


Denk je dat dit juist een goed moment is om in te stappen? Meld je dan gratis aan bij BTC Direct. Je kunt betalen met iDeal en al Bitcoin aanschaffen vanaf tien euro.                                                  

Laat ons weten wat je vindt!