Technische analyse voorspelt: Bitcoin schiet weer omhoog

Na een sterke daling van Bitcoin, gevolgd door een vliegensvlug herstel begin deze maand is een relatief rustige tijd aangebroken voor de cryptomarkten. De technische analyse van Coindesk hint echter op een op handen zijnde koersstijging. Schiet Bitcoin binnenkort omhoog?

Stilte voor de storm?

Momenteel is de rust wedergekeerd. De Chinese Bitcoinhandel, die eerder werd verboden, komt mogelijk wel weer terug en de koers schommelt wat rond de 3.900 dollar. De toekomst voorspellen blijft een lastig klusje, maar technisch analisten wagen zich er graag aan. Ze kijken naar de geschiedenis van de koers en stellen dat alle relevante informatie direct in de beurskoers wordt verwerkt.

Technisch analist Omkar Godbole publiceerde maandag deze grafiek op Coindesk (klik voor vergroting):

Technische Analyse uitleg

Voor wie wel wat uitleg kan gebruiken: de kruisende blauwe lijnen wijzen op een ‘make or break’-fase. Dat houdt in dat na een stabiele periode een sterke stijging of daling volgt. Stijgt de koers boven de 3.830 dollar dan zou een waarde van 4.300 dollar in het verschiet liggen. Zakt hij onder dit omslagpunt dan kan de koers dalen naar 3.500 dollar.

Dinsdagmiddag steeg Bitcoin naar iets boven de 3.950 dollar. Dat zou volgens deze technische analyse betekenen dat het de goede kant opgaat met de munt, maar of technische analyses hout snijden, daar zijn de meningen nogal over verdeeld.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdag het laatste nieuws over cryptovaluta in je mailbox!

Laat ons weten wat je vindt!