Tether print per ongeluk 5 miljard dollar aan nieuwe coins

Afgelopen weekend maakte Tether een grote fout. De stablecoin fabrikant van de gelijknamige cryptocurrency tether, maakte per ongeluk vijf miljard nieuwe coins. Overigens werden deze coins meteen weer vernietigd.

Er bleek wat verwarring te ontstaan toen Tether hulp bood aan cryptocurrency exchange Poloniex. Poloniex was bezig met een chain swap, dat betekent dat coins van de ene blockchain naar de andere worden verhuisd. In dit geval werden tethers van de blockchain van Omni naar die van Tron verplaatst, aldus de CTO van Tether Paolo Ardoino.

Cryptocurrency exchange Poloniex heeft dit ook zelf bevestigd. Het bedrijf voegde hier nog toe: “Er is per ongeluk een onjuist aantal tether (USDT) gemaakt, inmiddels is dit weer naar het juiste aantal gecorrigeerd.”

Dat de coins vernietigd zijn (of geburned in cryptotaal) kan je zelf opzoeken op de blockchain van Tron. Hier vind je de eerste 4,5 miljard tether en hier de resterende 500 miljoen.

Op twitter wordt een en ander uitgelegd:

—————————————————————————————————————–

Bitcoin maakt een kleine dip door. Een mooi moment om in te stappen? Maak nu gratis een account aan bij BTCDirect en onderzoek of het iets voor je is. Je kunt al storten vanaf 10 euro en je betaalt natuurlijk gewoon met iDeal.

Laat ons weten wat je vindt!