Tiener verandert cadeautje van oma in Bitcoin-fortuin

Bram van Stadt is nog maar zeventien jaar en heeft nu al een fortuin weten te vergaren met Bitcoin. Allemaal dankzij een cadeautje van oma.

Na de verkoop van oma’s huis in 2013 kregen Bram en zijn broer ieder 800 euro. Zijn broer kocht er een nieuwe gitaar van, Bram niet. Hij besloot zijn geld te steken in Bitcoin. En we weten allemaal hoe het nu gaat met mensen die in 2013 geld in Bitcoin stopten…

18 Bitcoins voor 48 euro per stuk

Ook Bram heeft van zijn investering een klein fortuin weten te maken. De 800 euro is nu meer dan een ton waard. De gymnasiumscholier uit Hollandse Rading vertelt tegen Gooi- en Eemlander: “Op internet kwam ik de Bitcoin tegen, de eerste digitale munteenheid. ’Cryptocurrency’ fascineerde me.”

Hij kreeg toestemming van zijn vader. “Mijn vader die aandelen heeft zei: ’Als jij gelooft dat het goed is, dan moet je het doen’.” Zo gezegd, zo gedaan: in maart 2013 koopt de jonge investeerder achttien Bitcoins voor 48 euro per stuk. Daarna dacht hij er niet zoveel meer aan. “Ik wist wel dat ik ze had, maar ging niet steeds de prijs checken.”

Bitcoin straks 10.000 euro per stuk

Op dit moment is zijn investering 126.000 euro waard. Zijn broer heeft nu spijt dat hij niet hetzelfde heeft gedaan. “Maar ik ben wel van het delen hoor”, klinkt het geruststellend. Bram is niet van plan Bitcoins bij te kopen, maar hij verkoopt ze ook niet. “Ik vertrouw erop dat de bitcoin nog veel meer waard wordt, dat de prijs richting de 10.000 euro per stuk gaat. In Amerika kopen mensen huizen en auto’s met bitcoins. Dat wil ik ook ooit.”

 

Laat ons weten wat je vindt!