Gaat Ethereum mainstream? Eerste Ether-ATMs in NL en Canada

Het is al een tijdje vrij stil rond Ethereum. Het veelbelovende blockchain-platform timmert echter gestaag aan de weg. In Nederland en Canada staan nu de eerste pinautomaten voor Ethereum.

LocalCoinATM, de Canadese fabrikant van bitcoin-automaten, heeft ook Ethereum aan de apparaten toegevoegd, zodat klanten nu eenvoudig hun dollars kunnen omwisselen voor Ether, de munt van Ethereum. In Toronto, Brampton en Etobicoke staan nu Ethereum-ATM’s. 

Ze werken op dezelfde manier als bitcoin-automaten. Op het scherm is een stortingsadres van Ether te zien voor verkopers. Kopers moeten vervolgens de adressen van hun Ethereum-wallet invullen om de cryptomunt aan te kunnen schaffen met Canadese dollars. 

Waarom niet online Ether kopen?

De meeste cryptobeurzen, zoals Coinbase of Kraken, voorzien in professionele investeringsfuncties en hoge liquiditeit voor investeerders om zo een efficiënte en veilige handel te kunnen garanderen. Maar zulke beurzen moeten zich ook aan strenge anti-witwas- en identificatie-regelgeving houden en zijn verplicht om een uitgebreid en gecompliceerd verificatieproces te hanteren voor een account wordt goedgekeurd.

Voor particuliere investeerders die slechts een kleine hoeveelheid Ethereum willen kopen is het niet praktisch om zich bij zo’n beurs aan te melden. Gewone klanten en beginners kunnen in plaats daarvan naar een Ethereum-automaat gaan waar dit hele proces een stuk sneller en simpeler is. Omdat alleen relatief kleine bedragen zijn toegestaan, hoeven deze automaten niet aan dezelfde wetgeving te voldoen.

Ethereum en Litecoin pinnen in Nederland

In Nederland is het ook sinds kort mogelijk om Ethereum te pinnen. Sommige Bitcoin pinautomaten hebben nu de optie om Ethereum of Litecoin uit te geven. Andersom is er vaak ook de mogelijkheid om kleinere hoeveelheden (tot 200 a 500 euro per dag) aan cryptogeld om te zetten naar euro’s via deze apparaten. Op Coin ATM Radar kun je zien waar in Nederland deze apparaten gevestigd zijn.

 

Laat ons weten wat je vindt!