Toch nog eindejaarsrun voor bitcoin? Kenners denken van wel

Weinig experts waren verrast toen bitcoin dit jaar de diepte indook, maar wat niemand had verwacht was dat de bear market tot zo ver in 2018 zou voortduren. Nog steeds voorspellen deskundigen een eindejaarsrun, maar een nieuwe alltime high wordt waarschijnlijk niet bereikt.

Miljardair, kenner en groot investeerder in bitcoin Michael Novogratz ziet de toekomst positief in. Hij rekent erop dat de koers van ‘s werelds grootste cryptovaluta nog voor het eind van het jaar dertig procent omhoog zal gaan. Het hangt er wel vanaf of bitcoin de belangrijke prijsplafonds op 6.800, 8.800 en 10.000 dollar weet te doorbreken. Novogratz denkt dat dan institutionele beleggers weer zullen instappen. Die blijven nu afwachten tot ze het signaal zien dat de bear market definitief voorbij is.

Hoewel bitcoin de laatste maand een opvallende stabiliteit vertoont, is er nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst. Gehoopt werd dat Amerikaanse beurswaakhond SEC de uitgifte van ETF’s zou goedkeuren vorige week, maar die heeft opnieuw gekozen tot uitstel van haar besluit. Mogelijk valt er nu pas een beslissing in februari/maart volgend jaar.

Toch wordt er nog wel een bull run verwacht en niet alleen vanwege positieve bitcoin-koersen. “Het is ook een bull market wat instituties betreft die de infrastructuur bouwen waarmee traditionele investeerders kunnen investeren in deze markt… Ik denk dat binnen drie tot zes maanden het licht op groen zal gaan voor grote instituties en pensioenfondsen om te beginnen met investeren,” aldus de Amerikaanse miljardair.

Daardoor kan het volume door het dak gaan en met een degelijkere infrastructuur dan vorig jaar zou bitcoin dan eindelijk de hype voorbij kunnen zijn. Deze keer zal de FOMO dan niet alleen particuliere beleggers treffen, maar zullen ook veel grote partijen bang zijn om de boot te missen. “Wat gaat gebeuren, is dat een van die pensioenfondsen, een marktleider wellicht, opeens in de mark stapt,” denkt Novogratz. “Goldman Sachs is betrokken, Bloomberg heeft een index waarmee ze de prestaties kunnen volgen. En opeens zal de tweede partij ook instappen, bang om de boot te missen, etc, etc.”

Natuurlijk hebben we dit verhaal eerder gehoord, maar de situatie is anders dan een jaar geleden. De infrastructuur is verbeterd, juridisch is er vooruitgang geboekt en het concept blockchain wordt steeds bekender. De toekomst ziet er dus rooskleurig uit.

Laat ons weten wat je vindt!