“Top van groei Bitcoin voorlopig bereikt”

Bitcoinprijsanalist Tone Vays heeft de top van de laatste ‘bull run’ van de cryptomunt vastgesteld op 7.500 dollar.

Op basis van een analyse van de maandelijkse grafieken zegt Vays, die eerder al de scherpe stijging correct voorspelde, dat het erg moeilijk is om de continue groei vast te houden. “Ik denk dat we hebben gepiekt,” zei hij in een video-update over de recordgroei van de afgelopen vijf weken.

De aankomende SegWit2x ‘hard fork’ is het grootste obstakel voor een verdere stijging, legt Vays uit. De op handen zijnde splitsing van Bitcoin leidt mogelijk tot een prijsvolatiliteit die enkele maanden kan aanhouden, aangezien de sector nog altijd niet weet wat de impact gaat zijn van SegWit2x.

Op de korte termijn “zal in ieder geval niemand verrast zijn door een prijscorrectie van een paar dagen,” aldus Vays. Die is ook nu al aan de gang. De prijs is van boven de 7.500 dollar teruggezakt naar rond de 7.000 dollar.

Grote rivaal Bitcoin Cash groeit ondertussen gestaag door en ging door de 600 dollar grens. Afgelopen 24 uur steeg de munt met 3,5 procent. Het is een van de weinige altcoins die een stijging laat zien.

Laat ons weten wat je vindt!