Topman IBM: “Bitcoin wordt een miljoen waard”

Jesse Lund, de vice-president van de afdeling voor blockchain en cryptovaluta bij IBM, heeft gezegd dat hij verwacht dat bitcoin uiteindelijk een miljoen dollar waard wordt.

Lund deed zijn opvallende uitspraken in een interview met Finder.com dat woensdag op YouTube verscheen. Aan het eind van het gesprek werd hem nog gevraagd wat hij denkt dat de koers van bitcoin is op 31 december. Daarop antwoordde hij voorzichtig dat de prijs hoger zal zijn dan nu. “Ik ga voor 5.000 dollar,” zei hij om daar aan toe te voegen: “Ik geloof dat bitcoin op een dag een miljoen dollar waard is.”

Lund legt uit dat hij ‘dat getal mooi vindt’, want zo zegt hij als bitcoin op een miljoen dollar staat dan is een satoshi even veel waard als een penny. De IBM-topman merkt nog op dat als de bitcoin richting het miljoen gaat, het hele netwerk meer dan 20 biljoen dollar waard is. Daarna zei hij dat een dergelijke liquiditeit de wereld van de corporate payments en grote betalingen in het algemeen kan veranderen. “Misschien dat de munt aan het eind van het jaar nog op 5.000 dollar staat, maar voor de langere termijn voorzie ik veel hogere koersen,” besluit de expert.

Laat ons weten wat je vindt!