Cryptocurrency marketcap op 153 miljard dollar: All-Time-High

Wederom een nieuw record: de gezamenlijke waarde van alle publiek verhandelde cryptocurrencies overstijgt voor het eerst de 150 miljard dollar.

Op het moment van schrijven staat de waarde van Bitcoin, Ethereum en de meer dan 800 andere cryptovaluta en assets op 153 miljard dollar, een slordige 130 miljard euro, volgens CoinMarketCap.

Na de enorme groei van 25 tot 115 miljard dollar in april, mei en juni was er de crash tot 66 miljard dollar rond half juli. Sindsdien gaat het weer crescendo en zijn we op een nieuw record van 153 miljard dollar aanbeland. Een groei van meer dan 400% over de laatste 4 maanden. En een duizelingwekkende 1230% groei in de laatste 12 maanden.

Ripple, Monero en Dash en Bitcoin Cash in de lift

Opvallend is dat Bitcoin en Ethereum op het moment geen all-time-high noteren. Bitcoin staat met 4220 dollar iets onder het record van 4500 dollar. Ethereum staat op het moment van schrijven op 316 dollar, flink onder het record van 415 dollar.

Wel zijn in de afgelopen week middelgrote coins als Bitcoin Cash, Ripple, Monero, en Dash sterk in prijs gestegen.

BTC houdt stand

Bitcoins marktdominantie blijft met 45% de laatste weken redelijk stabiel. Na jaren een marktaandeel van boven de 80% te hebben genoteerd, zakte Bitcoin vanaf maart 2017 sterk terug naar een dieptepunt van 40% in juli. Maar Bitcoin is sterk gebleken in deze groeimarkt en staat zijn mannetje tussen alle ‘new kids on the block’.

afbeelding via CoinMarketCap

 

Laat ons weten wat je vindt!