Twitter CEO: Blockchain-technologie is “next big unlock”

Jack Dorsey, de CEO van Twitter, geeft aan dat hij ervan is overtuigd dat blockchain-technologie ingezet kan worden om problemen aan te pakken op vele verschillende gebieden.

Dorsey beschrijft in een interview met The Verge, de technologie als de “next big unlock”: blockchain heeft een overvloed aan toepassingen waarin het van grote waarde kan zijn, waaronder het beter regelen van betalingen. Maar er is nog veel meer.

Blockchain een alleskunner?

“Er zijn zo veel problemen die met behulp van blockchain-technologie kunnen worden opgelost. Niet alleen op het financiële vlak, al is toepassing in de financiële sector de meest voor de hand liggende”, volgens de Twitter-baas.

Toch wil Dorsey waken voor overmoed en het gehypete beeld wat soms wordt neergezet. Blockchain of decentralisering van contracten zijn niet automatisch de oplossing voor elk probleem. “Ik denk dat we goed na moeten denken. Waar zijn mensen mee aan het worstelen? Hoe kan de technologie hen vooruit helpen, of zal het hen alleen maar afleiden?”

Wanneer hij over Bitcoin wordt gevraagd, antwoordt hij dat een aantal goede bekenden willen investeren in de verschillende valuta en projecten op de blockchain. Hij is verrast over de grote mate van interesse in de cryptomarkt om hem heen. Tot slot zegt hij: “Het gaat deze mensen totaal niet om de valutakoersen. Het gaat hen om de investering.”

Laat ons weten wat je vindt!