Dit zijn de vijf grootste bedreigingen voor Bitcoin

De Bitcoin lijkt niet meer te stoppen. De koers tikte begin deze week de 10.000 dollar aan en staat daar vandaag weer ruimschoots boven. De mainstream heeft de cryptomunt definitief ontdekt dus staat niets meer een verdere prijsstijging in de weg.

Toch is dat niet helemaal waar. Er zijn vijf factoren die de koers bedreigen, schrijft Finanzen.nl.

 1. De blockchain
  De blockchain van Bitcoin staat niet bekend als de aller beste. Het kan zomaar zijn dat er een andere blockchain veel interessanter wordt voor de verwerking van transacties of voor toepassingen voor het bedrijfsleven, denk aan Ethereum.
 2. Acceptatie
  Hoewel Bitcoin steeds meer wordt beschouwd als middel om vermogen op te slaan, is er ook nog een deel van het vertrouwen gebaseerd op de geschiktheid van Bitcoin als betaalmiddel. Als bedrijven afhaken vanwege de lange transactietijden of de volatiliteit van de cryptomunt kan de koers een flinke deuk oplopen.
 3. Regelgeving
  Nu is de munt aantrekkelijk voor iedereen die baat heeft bij anonimiteit en een gebrek aan toezicht, lees criminelen en andere witwassers. Als overheden besluiten de regels aan te scherpen kan het wel eens gedaan zijn met de pret.
 4. Hackers
  Een grote hack van een cryptobeurs kan de Bitcoin de das omdoen. Als er voor miljoenen aan Bitcoins verdwijnt, is ook het vertrouwen in de munt snel verdwenen.
 5. Emotie
  Particuliere beleggers zijn massaal in Bitcoin gestapt uit een gevoel van euforie: ze willen de boot niet missen en snel rijk worden. Met andere woorden: ze handelen uit emotie. Dat maakt dat de stemming ook zomaar kan omslaan. Een kleine dip en de particulier kan panikeren en alles weer willen verkopen.

Laat ons weten wat je vindt!