VN gebruikt ethereum-blockchain voor voedselhulp aan Syrië

Het nut van blockchain-technologie dringt steeds meer door bij bedrijven en overheden. Zo is bekend geworden dat het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties de Ethereum-blockchain gebruikt om vouchers te sturen naar vluchtelingen in Syrië. Het platform heeft deze op cryptomunten gebaseerde tegoedbonnen naar 10.000 mensen gestuurd. Daarvoor is een ander platform gebruikt dat is gecreëerd door Parity Technologies.

Dit is een start-up die wordt geleid door mede-oprichter van Ethereum Gavin Wood. “Het cryptogeld is vooral gebruikt om voedsel te kopen. Vanwege het succes is het WFP van plan om het project in 2018 uit te breiden naar 100.000 mensen in Jordanië. De VN wil meer gebruik gaan maken van blockchain-technologie om zo sneller hulp te kunnen bieden in rampgebieden.”

De projecten van de VN laten zien hoe groot het potentieel is van blockchain-technologie doordat stromen transacties zo efficiënter en veiliger kunnen worden uitgevoerd. Ook uit een rapport van Oracle blijkt dat diverse sectoren profijt kunnen hebben van blockchain-technologie. De IT-reus noemt de gezondheidszorg, de energiesector en vooral overheden. Het is dus niet gek dat veel bedrijven en overheidsinstellingen momenteel het gebruik van blockchain-technologie in overweging nemen.

Laat ons weten wat je vindt!