Wat voorspellen Bitcoin-investeerders voor 2018?

De meerderheid van de Amerikaanse Bitcoin-investeerders ziet de toekomst zonnig in. Ze verwachten dat de cryptomunt nog verder en sneller in waarde zal stijgen.

Er ontstaat een steeds sterker onderscheid tussen oudere, traditionele investeerders, die doen alsof ze de tulpenmanie zelf nog hebben meegemaakt. En aan de andere kant de jonge millennials, die dol zijn op alles wat digitaal is en geld opbrengt. Vooral onder die laatste groep is Bitcoin de eerste keus voor investeringen.

Dat blijkt ook uit een onderzoek van LendEDU onder 565 Amerikanen (wat inderdaad geen hele grote steekproef is). 77 procent van de ondervraagden denkt dat de Bitcoin-prijs nog harder en sneller gaat stijgen dan in 2017. Logischerwijs zitten de meeste respondenten er niet op te wachten dat er strenge regelgeving komt. Opmerkelijk is nog wel dat twintig procent daar ook niet negatief tegenover staat.

Driekwart van de Bitcoin-investeerders wil nog meer investeren

Op de vraag of ze van plan zijn om nog meer te investeren in cryptovaluta, antwoordt bijna driekwart bevestigend. Slechts tien procent geeft aan dat zeker niet van plan te zijn. Iets meer dan dertig procent zegt wel een deel van hun Bitcoin te willen verkopen. Veertig procent houdt ze liever vast. De rest weet het nog niet. De helft is van plan om een mooie aankoop te doen van Bitcoin-geld, terwijl bijna een derde nog niet weet of ze iets gaan aanschaffen van hun winst. 

Over het algemeen zien de Bitcoin-investeerders de toekomst dus vol vertrouwen tegemoet. Ze geloven dat Bitcoin nog veel meer waard gaat worden, maar zien eventueel andere cryptovaluta ook wel zitten.

 

 

Laat ons weten wat je vindt!