Waar kun je allemaal betalen met bitcoin?

Bitcoin is een munteenheid en wat doen we met de meeste munteenheden? Precies, betalen. Maar hoe gemakkelijk is het eigenlijk om je boodschappen af te rekenen met bitcoins?

Het hangt er voornamelijk van af waar je woont en wat je precies wilt betalen. Goed nieuws is in ieder geval dat door de acceptatie van protocol BIP 91 en de daaruit voortvloeiende activatie van SegWit de transactiekosten fors omlaag zullen gaan. Dat maakt betalen met bitcoins, zowel online als offline, een stuk goedkoper.

Betalen met bitcoin-pinpas

Maar hoe werkt de betaling dan? Grote bitcoin-aanbieders als Xapo en BTCC bieden betaalkaarten aan. Xapo stuurt klanten bijvoorbeeld een debitcard toe, die is gekoppeld aan hun bitcoin wallet. Wat je betaalt met de kaart wordt automatisch van je bitcoin wallet afgehaald. Bovendien kan de Xapo Visa-kaart gekoppeld worden aan PayPal. Zo kun je dus én eenvoudig bitcoins kopen én heel simpel met de virtuele munt betalen in winkels. Ook kan de kaart worden gebruikt om bij een pinautomaat geld te pinnen.

Vooral in Japan wordt bitcoin steeds meer een geaccepteerd betaalmiddel in winkels en restaurants. Sinds de Japanse overheid de munt heeft erkend, hebben veel grote Japanse bedrijven de bitcoin geïntegreerd in hun betaalsysteem. In sommige andere Aziatische landen, zoals Maleisië, Filipijnen en Hongkong is het mogelijk om de rekening voor gas, water en licht, de huur, internet en andere vaste lasten met bitcoins te betalen.

Betalen met bitcoin in Nederland

Ook in Nederland zijn er inmiddels honderden winkels en online bedrijven die bitcoins accepteren. Wat dacht je van een pizza afrekenen op Thuisbezorgd.nl of een hotelkamer boeken in een van de Princess Hotels? Een taxi bestellen in Amsterdam of zonnepanelen aanschaffen? Je kunt in alle gevallen afrekenen met bitcoins.

Laat ons weten wat je vindt!