Waarom 15 mei een belangrijke dag is voor Bitcoin Cash

Iedereen kent Bitcoin Cash als de succesvolle afsplitsing van Bitcoin. De munt staat al een tijdje stabiel in de top 10 van grootste coins. Maar binnenkort gaat er een nieuwe hard fork plaatsvinden, die moet leiden tot Bitcoin ABC.

Hard fork Bitcoin Cash

In augustus vorig jaar ontstond Bitcoin Cash, omdat de blokken in de blockchain van Bitcoin te klein waren om voldoende data kwijt te kunnen en de verwerkingssnelheid met 7 transacties per seconde veel te laag was. Bitcoin Cash moest daar verandering in brengen. Inmiddels hebben de ontwikkelaren nog een beter systeem bedacht met flexibele blokgroottes afhankelijk van het aantal transacties. Ook kan er elke 2,5 minuut een blok aan de blockchain worden toegevoegd wat een aanzienlijke verbetering is.

Op 15 mei wordt de hard fork doorgevoerd en ziet Bitcoin ABC het levenslicht. Of het een succes gaat worden valt uiteraard te bezien, maar Bitcoin Cash deed het destijds in ieder geval wel goed, al kan dat ook te maken hebben met de term Bitcoin in de naam. Bitcoin Cash is na het nieuws van de fork omhoog geschoten naar bijna 1.400 dollar. 15 mei is dus een dag om in de gaten te houden.

Laat ons weten wat je vindt!