Waarom bitcoin en ethereum geen concurrenten zijn

In populaire media wordt de opkomst van bitcoin en ethereum vaak neergezet als een concurrentiestrijd, maar de twee cryptovaluta kunnen juist uitstekend naast elkaar bestaan.

Iedereen die serieus interesse heeft in cryptovaluta en de blockchain-sector begrijpt dat ethereum en bitcoin geen rivalen zijn. Bitcoin is immers enkel bedoeld als waarde-opslag en ontwikkeld met als doel uit te groeien tot een wereldwijde, gedecentraliseerde en transparante digitale munteenheid. Ethereum daarentegen is ontworpen als ecosysteem voor gedecentraliseerde applicaties en organisaties (DAO’s)

Ethereum en bitcoin hebben een totaal verschillende filosofie, monetair beleid en structuur. Ethereum biedt bijvoorbeeld een op smart contract gebaseerd protocol dat flexibiliteit als prioriteit heeft, terwijl bitcoin vooral een veilige munteenheid wil zijn.

De lancering van de Enterprise Ethereum Alliance (EEZ) heeft succesvol de belangstelling gewekt van institutionele investeerders, grote financiële instellingen en techbedrijven. Veel miljardenbedrijven werken momenteel aan op ethereum gebaseerde applicaties om hun activiteiten te optimaliseren.

“De start-ups die betrokken zijn bij de EEA zijn actief applicaties aan het ontwikkelen. Ook zijn er enkele grotere bedrijven bezig met toepassingen. UBS experimenteert al sinds 2015 met ethereum. BNY Mellon is bezig en BHP Billiton gebruikt ethereum in een test voor het volgen van natuurlijke hulpbronnen. Er zijn kortom veel bedrijven die stappen zetten,” zei ethereum-oprichter Vitalik Buterin onlangs in een interview met Cointelegraph.

Laat ons weten wat je vindt!