Waarom de cryptomarkt weer enig herstel laat zien

Ons aller cryptogeloof wordt de laatste maanden stevig getest met vorige week een nieuwe dip, die een langere bear market inluidt. Voor wat het waard is, delen we toch een klein, waarschijnlijk tijdelijk, lichtpuntje: de afgelopen 24 uur toonde de markt enig herstel.

98 van de 100 grootste cryptovaluta noteerden groene cijfers volgens data van Coinmarketcap. Sommige munten stegen zelfs meer dan tien procent in waarde. De koersstijging was meer dan welkom na de down van afgelopen maand. De opwaartse koers is waarschijnlijk te danken aan het positieve nieuws dat Ethereum (ETH) niet als security wordt behandeld onder de Amerikaanse wet.

Koers Bitcoin voorzichtig omhoog

Bitcoin is bijna zes procent gestegen naar 6.632 dollar op moment van schrijven. Coinmarketcap laat ook zien dat het handelsvolume over de afgelopen 24 uur omhoog ging naar 5,1 miljard dollar, na het dieptepunt van 3,8 miljard.

Ethereum (ETH) steeg in 24 uur tijd naar 502 dollar. De belangrijkste altcoin leefde op nadat een topman van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bekend maakte dat Ethereum voldoende is gedecentraliseerd om te ontsnappen aan de effecten-classificatie van het Amerikaanse recht.

Vooral koers EOS stijgt

Van de grootste tien cryptocurrencies laat EOS de meest indrukwekkende groei zien. De munt steeg het afgelopen etmaal met 13 procent en was even 11,41 dollar waard. De cryptovaluta is momenteel de vijfde grootste op basis van marktwaarde. Begin deze maand sloot EOS haar token crowdsale af met de lieve som van 4 miljard dollar. Daarmee is het de grootste ICO in de geschiedenis van de crypto.

Op dit moment bedraagt de totale marktwaarde van alle cryptocurrencies 285 miljard dollar. Dat is een aardige stijging van de 271 miljard vorige week.

Prettig weekend!

Laat ons weten wat je vindt!