Waarom de topman van Coinbase positief is over de koersdaling van Bitcoin

Bitcoin schommelt al enige tijd op ongeveer een derde van de waarde van eind 2017. Waar sommige buitenstaanders denken dat het slecht gaat, weten de experts wel beter. Een van hen is Brian Armstrong, topman bij Coinbase.

Op Twitter schreef hij: “Het kan eng zijn als je het voor het eerst meemaakt. Maar voor mensen die al lang in de industrie zitten voelt het als oud nieuws.” Armstrong vervolgt: “Als er een hype is, zijn mensen overdreven euforisch. Als er wanhoop heerst, zijn mensen overdreven pessimistisch. En dat is niet de waarheid. De werkelijkheid ligt altijd ergens in het midden en staat meer in verband met het werkelijke gebruik (het aantal transacties per dag) dan de prijs.”

Volgens Armstrong hebben koersdalingen ook een positieve kant, omdat “mensen die om de verkeerde redenen meedoen” afhaken. “Het geeft ons de kans om vooruitgang te blijven boeken, terwijl de rest zich laat afleiden.”

Crypto-exchange Coinbase, geschatte waarde een miljard euro, heeft er in elk geval alle vertrouwen in. Het bedrijf wil het aantal medewerkers verdubbelen van 250 naar 500. Er zijn veel nieuwe mensen begonnen die hun goede banen bij grote techbedrijven vaarwel hebben gezegd om met crypto bezig te gaan.


Wil je graag Bitcoin kopen? Meld je dan gratis aan bij BTC Direct. Je kunt betalen met iDeal en al Bitcoin aanschaffen vanaf tien euro.                                                  

Laat ons weten wat je vindt!