Waarom het veel veiliger is om appjes te versturen via blockchain-messenger

Ooit was het briefgeheim heilig, nu ligt je privacy op straat. Je kunt er niet meer van op aan dat je e-mailberichten of WhatsApp-gesprekken door niemand anders dan de ontvanger worden gelezen.

Bedrijven, overheden, allemaal staan ze te trappelen om rond te neuzen in je online leven. Populaire berichtendiensten zoals WhatsApp, Facebook Messenger en Skype zijn kwetsbaar voor privacyschending . Ook al gebruikt bijvoorbeeld WhatsApp een end-to-end encryptie, toch liggen hacks op de loer.

Maar er is een oplossing, namelijk een berichtenservice die is gebaseerd op blockchain. Er bestaat er momenteel een, die Crypviser heet. Deze messenger lost tal van problemen op en kan tekst, audio en video verwerken, foto’s delen en bellen. Er is een geïntegreerde crypto-wallet waarmee gebruikers cryptogeld kunnen beheren en versturen middels het CVPay-systeem.

De Crypviser messenger beschermt niet alleen de privacy van normale gebruikers, maar biedt ook uitkomst voor professionals zoals journalisten, zakenlui en politici, eigenlijk iedereen die bang is te worden afgeluisterd.

De belangrijkste reden waarom Crypviser zo veilig is, is het gebruik van blockchain in combinatie met wat ‘real’ end-to-end encryptie wordt genoemd in een verenigd, veilig en instant communicatienetwerk.

Data die worden bewaard op de service zijn ook encrypted en beveiligd. Met blockchain-authentificatie kunnen gebruikers public keys identificeren en bevestigen. Zo wordt de bedreiging van de man-in-the-middle geëlimineerd.

Crypviser bevat ook een ‘intelligent intrusion detection’-systeem dat er op is gericht om hacks vast te stellen en te voorkomen. De dienst is bovendien op meerdere apparaten te gebruiken.

De bijbehorende cryptomunt is de CVCoin. De crowdsale gaat nog door tot 30 juni. Met Crypviser heb je de kans om een berichtenservice te steunen die je privacy centraal stelt.

Laat ons weten wat je vindt!