Waarom de oprichter van Litecoin afraadt om de cryptomunt te kopen

Litecoin is afgelopen weekend geëxplodeerd in waarde. De munt was vrijdag nog maar honderd dollar waard en staat nu al een paar dagen rond de 320 dollar. Reden voor oprichter Charlie Lee om een feestje te bouwen zou je denken, maar Lee doet het tegendeel: hij waarschuwt voor zijn eigen munt.

In een bericht op Twitter schrijft hij: “Ok, sorry dat ik het feestje ga verpesten, maar ik moet het enthousiasme een beetje temperen… Het is extreem risicovol om LTC te kopen. Ik verwacht dat er de komende jaren een bear market aankomt, zoals we eerder ook zagen toen LTC met 90 procent in waarde daalde (van $48 naar $4). Dus als je er niet tegen kan dat LTC terugzakt naar $20, koop dan niets!”

Uiteraard wil hij mensen waarschuwen om geen geld te investeren dat ze niet kunnen missen. Dat is altijd een goed advies, maar mogelijk wil Lee de koers van Litecoin ook drukken, omdat hij wil dat LTC het nieuwe betaalmiddel wordt en dan is de munt gebaat bij stabiliteit en niet bij een koers die naar ongekende hoogten stijgt om vervolgens weer helemaal in te storten.

Ondertussen hebben nog altijd veel mensen spijt dat ze niet eerder in Litecoin zijn gestapt. En springt de trouwe schare fans van het eerste uur een gat in de lucht.

Laat ons weten wat je vindt!