Waarom piekt juist nu ook ethereum?

Hoewel bitcoin nog steeds het grootste deel van de almaar groeiende cryptotaart opeet, komen enkele grote altcoins eindelijk ook om de bocht. Zelfs spuitelf ethereum bereikt recordhoogtes.

Een half jaar geleden dreigde ether, de munt van het uiterst veelbelovende blockchain-platform het stokje over te nemen van bitcoin als ‘s werelds grootste cryptovaluta. Maar die flippening ging niet door en bitcoin bleef maar explosief doorgroeien, terwijl ethereum lange tijd nagenoeg stil stond. De laatste weken is daar verandering in gekomen. De afgelopen 24 uur steeg de munt zelfs met 36 procent naar een waarde van bijna 663 dollar op moment van schrijven. De totale beurswaarde van ethereum bedraagt nu 63 miljard dollar. Bitcoin is nog altijd 4,5 keer zo groot met een market cap van 282 miljard dollar.

Waarom piekt ethereum juist nu?

De financiële sector ziet al veel langer het nut in van blockchain-technologie, maar echte bruikbare toepassingen bleven grotendeels uit. Tot nu: een groep banken onder leiding van vermogensbeheerder UBS heeft de handen in een geslagen en gaat een controlesysteem opzetten voor het verifiëren van data van collega-banken. Daarvoor gebruiken ze het ethereum-platform. Onder meer Barclays, Credit Suisse en UBS moeten binnenkort gaan voldoen aan nieuwe regulering genaamd MIFID II, Markets in Financial Instruments Directive.

Normaal controleert een derde partij de data van diverse banken en geeft die feedback over de kwaliteit ervan. Banken willen daar nu ethereum voor gaan gebruiken. “Het is een tool om de kwaliteit van onze referentiedata te verbeteren die we gebruiken voor MIFID II”, aldus Peter Stephens, hoofd blockchaininnovatie bij UBS, tegen Business Insider. “We vertrouwen daarvoor op de blockchain.”


Koop ethereum en betaal eenvoudig met iDeal!

Laat ons weten wat je vindt!