Waarom de prijs van Monero is geëxplodeerd

De prijs van Monero schoot maandagochtend plots omhoog. De op privacy gerichte cryptomunt steeg binnen enkele uren met 80 procent in waarde. Hierdoor werd het vorige koersrecord uit juni van 58 dollar verpletterd.

Volgens data van CoinMarketCap werd de cryptovaluta, die al sinds 2014 bestaat, sinds mei verhandeld voor een bedrag tussen de 40 en 58 dollar. Maar vandaag zorgde een grote toename in het handelsvolume voor een ‘all-time high’ van meer dan 95 dollar.

Hoewel het vaak lastig is om te bepalen wat de onderliggende oorzaken zijn van prijsfluctuaties in de cryptowereld, is er nu wel een logische verklaring te vinden: het nieuws dat de Zuid-Koreaanse beurs Bithumb vanaf 27 augustus handel in Monero mogelijk maakt, lijkt deels verantwoordelijk te zijn voor de koersstijging. Het is dezelfde beurs die door toegenomen handel in bitcoin cash (BCC) bijdroeg aan de snelle stijging van de aftakking van bitcoin (BTC). 

CoinMarketCap constateert dat momenteel de handel in Monero op Poloniex het grootst is. 41 procent van de totale Monero-handel vindt daar plaats. De koers van bitcoin (BTC) is al enkele dagen relatief stabiel met een prijs tussen de 4.100 tot 4.200 dollar.

Bron: Coindesk via CoinMarketCap

Laat ons weten wat je vindt!