Waarom ripple korte tijd groter was dan ethereum

Woensdag was ripple voor de tweede keer in een week korte tijd meer waard dan ethereum. Dat is opmerkelijk aangezien ethereum al heel lang stevig op de tweede plaats komt na bitcoin.

Ripple maakt de laatste weken een stormachtige groei door. Vorige week al ging de munt in korte tijd met 70 procent omhoog. De coin zakte daarna weer, maar steeg vandaag opnieuw met 23 procent. In totaal is de cryptovaluta 50 procent meer waard dan een week geleden om dezelfde tijd. Het zorgde ervoor dat ripple vanmiddag heel even een marktwaarde had van 22,16 miljard dollar. Ethereum stond op dat moment op 22,04 miljard.

Later op de middag ging ethereum ripple weer voorbij. Bitcoin gaat met een marktwaarde van 113 miljard dollar nog altijd fier op kop. Het is opvallend, omdat in de hoogtijdagen van ethereum vorig jaar er nog werd gesproken van ‘the flippening’, het moment dat ethereum meer waard zou zijn dan bitcoin. Dat lijkt nu verder weg dan ooit.

Ripple trok dit weekend de hele cryptomarkt inclusief bitcoin mee omhoog, maar dat effect doofde na het weekend weer uit. Op moment van schrijven staat de koers van bitcoin rond de 6.520 dollar.

Waarom Ripple omhoog vliegt

De opkomst van Ripple kan worden verklaard door de aankondiging dat het xRapid-betalingssysteem kort live zou gaan deze maand. Ripple is integraal onderdeel van xRapid dat internationale betalingen mogelijk moet maken. Daarnaast kondigde de Amerikaanse bank PNC aan dat het RippleNet gaat gebruiken voor de verwerking van buitenlandse betalingen van zijn klanten.

Twijfel aan ripple

Tegelijkertijd twijfelen media aan de vooruitzichten van ripple. The Wall Street Journal claimde deze week dat mede-oprichter Jed McCaleb een groot deel van zijn aandelen in het bedrijf heeft verkocht. McCaleb die Ripple een paar jaar geleden verliet om Stellar op te richten zou de munt onder druk kunnen zetten met zijn verkopen, klinkt het. Anderen zeggen dan weer dat de miljardair gebonden is aan regels die stellen dat hij per week maar een beperkt deel van de hand mag doen.

Laat ons weten wat je vindt!