Waarom de stand van de effectenbeurs zo positief is voor Bitcoin

Bitcoin is de afgelopen week weer aardig in waarde gestegen. Het blijft echter nog wachten op de echte nieuwe boom. Maar die komt, menen experts. En de huidige stand van de effectenbeurs draagt eraan bij.

Als die namelijk instabiel is, kiezen mensen eerder voor cryptovaluta. Volgens The Wall Street Journal is het heel simpel: investeerders kijken wat de effectenbeurs de laatste tijd heeft opgeleverd en als dat niet zoveel is, wordt er verder gekeken naar bijvoorbeeld Bitcoin.

Trevor Gerszt, CEO van cryptobeleggingsdienst COIN IRA, verwacht dan ook net als veel andere experts dat de koers binnenkort weer omhoog gaat. Voor wie weinig fiducie heeft in de toekomst van de financiële markten is de cryptomarkt een aantrekkelijk alternatief, meent hij.

Maar Gerszt is niet de enige die er zo over denkt. Zhuling Chen, medeoprichter van Aelf, gelooft ook dat er weer een bull market op komst is. Hij stelt dat Zuid-Korea een grote rol zal gaan spelen in de verdere ontwikkeling van de markt, onder meer omdat er al stappen zijn gezet op het gebied van regulering. Ray Youssef van Paxful ziet dan weer veel potentieel in Afrika waar blockchain steeds belangrijker wordt en noemt vooral Nigeria als interessante groeimarkt.

Zo wordt er overal ter wereld hard gewerkt om blockchaintechnologie volwassen te maken en een gezonde cryptomarkt te ontwikkelen. Het lijkt erop dat we alleen nog even geduld moeten hebben.

 

Laat ons weten wat je vindt!