Waarom stijgt de koers van NEO zo hard de laatste dagen?

Na al het slechte nieuws vanuit China in de afgelopen weken, lijkt de weg naar boven weer te zijn ingezet. De cryptomarkt kreeg flinke klappen te verduren door het besluit van de Chinese overheid om ICO fundraising en tokentrading te verbieden. Ook moeten verschillende Chinese exchanges sluiten en hangt er een (tijdelijk) totaalverbod op cryptohandel in de lucht. NEO, ook wel het ‘Chinese Ethereum’ genoemd, kreeg logischerwijs de grootste klap te verwerken.

Overreactie op Chinese ban

Na de all-time-high van $55 op 16 augustus zakte de Chinese cryptomunt de laatste weken weg tot onder de $13. Het vertrouwen in een goede afloop was tot een dieptepunt gezakt. Een overreactie op het slechte nieuws, zo lijkt nu. Op het moment van schrijven noteert NEO $30, een stijging van 35% in de laatste dagen en meer dan een verdubbeling van het dieptepunt van vorige maand.

China is een grote speler op de cryptomarkt, maar in 2017 lang niet zo dominant meer als in de jaren hiervoor. Landen als Japan en Zuid-Korea hebben cryptovaluta gelegaliseerd en laten een enorme groei in handelsvolume zien.

NEO gaat traden op Koreaanse exchanges

Het nieuws dat NEO binnenkort gaat traden op de Koreaanse exchanges Upbit en CoinNest is één van de redenen voor de sterke koersstijging. Het wordt voor Koreanen mogelijk om NEO te kopen met de Zuidkoreaanse Won of met Bitcoin. Eerder lieten de cryptomunten Monero en Dash al grote winsten zien door het toevoegen van Zuidkoreaanse markten.

Is NEO the one?

Oprichter van het NEO-netwerk, Da Hongfei, is zeer actief in de media en brengt goed nieuws over het NEO-project. De technische vooruitgang gaat volgens plan en er zijn veel goede geluiden te horen op de sociale media. Op 8 oktober gaat de eerste ICO op het NEO-netwerk doorgang vinden: De Red Pulse ICO. Hier wordt reikhalzend naar uitgekeken. De betaling kan uitsluitend in NEO. Ook een mogelijke reden waarom de koers in het groen staat.

Het platform doet er alles aan om mee te gaan in de strenge regelgeving van de Chinese toezichthouders. Het lijkt er dan ook op dat NEO het beste gepositioneerd is als cryptovaluta en app-platform in China. Misschien zijn alle restrictieve maatregelen wel een zegen voor NEO: straks is de concurrentie grotendeels uitgeschakeld en wie weet: NEO is the one…


Vond je dit interessant? Meld je dan net als vele anderen aan voor onze nieuwsbrief. Elke week op vrijdag in je inbox

Laat ons weten wat je vindt!