Waarom zelfs de grootste graanexporteur van Australië overstapt op blockchain

Blockchain biedt grote mogelijkheden voor de exportsector. Het volgende megabedrijf dat kansen ziet is CBH Group, de grootste graanexporteur van Australië. 

Transport volgen met blockchain

De coöperatie wil blockchain-technologie gebruiken voor het volgen van transporten. Volgens The Australian Financial Review gaat de CBH Group samenwerken met start-up AgriDigital in Sydney. De twee bedrijven zetten een pilotproject op dat is gebaseerd op blockchain en als doel heeft om de herkomst van het graan te traceren en de kwaliteit ervan te registreren. 

Deze data kunnen worden getoond aan potentiële kopers om zo het vertrouwen in de graanopslag te verbeteren en uiteindelijk de omzet van Australische boeren te verhogen. Zo hopen ze uit te breiden naar meer competitieve markten in Azië. “Alles wat de herkomst kan bewijzen is toegevoegde waarde voor Australië,” zegt CEO van CBH Group Andy Crane.

De pilot begint volgende week. Als de eerste fase succesvol is volgt een snelle uitbreiding naar de graanopslag in West-Australië, die 4 miljard dollar waard is. 

Steeds meer bedrijven kiezen voor blockchain

CBH is lang niet het eerste bedrijf dat voor de monitoring van de beweging van hun goederen blockchain gaat gebruiken. China’s e-commerce-gigant Alibaba werkt samen met postbezorgbedrijven in Australië en Nieuw-Zeeland om met de hulp van blockchain supply-chain-fraude tegen te gaan. 

Ook retailer Walmart boekt succes met op blockchain gebaseerde supply-chain-applicaties, die zijn opgezet in samenwerking met IBM en Tsinghua University in Beijing. Dergelijke bedrijven willen overal ter wereld de bevoorrading registreren en documenteren. Blockchain-technologie maakt dit proces goedkoper, efficiënter en veiliger.

 

Laat ons weten wat je vindt!