Wall Street-expert: “Bitcoin is verreweg de beste crypto-investering”

Hoewel Bitcoin de laatste maanden bijna 70 procent aan waarde heeft verloren, blijft het volgens Wall Street-expert Bart Smith de beste investering die je kunt doen op de cryptomarkt.

Smith is hoofd van de afdeling digital assets bij de trading-reus Susquehanna International Group. Volgens Smith is Bitcoin een van de weinige cryptovaluta die zichzelf al wel bewezen heeft en is het daarom de beste kans voor investeerders, zo legt hij uit aan de Amerikaanse zakenzender CNBC.

“Als je de asset wil hebben die je vandaag de dag echt kunt gebruiken en die ook functioneel is, dan is het Bitcoin. De use case voor Bitcoin is vandaag al valide. Het is de currency van het internet,” aldus Smith.

Hij verklaart: “Wanneer je kijkt naar alle andere use cases, smart contracts, lightning network en al die verschillende technologische innovaties denk ik dat men zich steeds meer beseft dat het zeer moeilijke doelen zijn en dat ze niet binnenkort behaald zullen worden.”

Als mogelijke toepassing voor Bitcoin noemt Smith de mogelijkheid om geld naar het thuisland te sturen voor mensen die in het buitenland werken. “Ze gebruiken Western Union, traditionele banken. Het is traag en duur. En er zijn mensen die je kunnen tegenhouden in het sturen van dat geld. Met Bitcoin kan ik altijd geld verzenden. Het is snel. Het is goedkoop. En niemand kan me stoppen.”

Laat ons weten wat je vindt!