Wanneer moet je Bitcoin verkopen?

Wanneer moet je Bitcoin verkopen? Het is natuurlijk de vraag die iedereen bezighoudt en niemand heeft een glazen bol. Toch zijn er enkele experts die durven aan te raden dat het geen gek idee is om in ieder geval een klein deel van de hand te doen.

Hoeveel vertrouwen we ook hebben in de cryptovaluta, niemand is er helemaal gerust op dat het niet één grote bubbel is. En dus is er de vrees dat je te laat verkoopt en met lege handen achterblijft. Sommige crypto-experts zeggen nu dat je best 20 tot 30 procent kunt verkopen, vooral als je risico-avers bent ingesteld of het geld nodig hebt.

Een klein beetje Bitcoin verkopen kan geen kwaad

Josiah Hernandez, chief strategy officer van het bitcoin ATM-netwerk Coinsource zegt zelfs tegen Business Insider dat het geen kwaad kan om 30 tot 50 procent van je Bitcoin uit te cashen als je het geld goed kunt gebruiken. Maar verkoop nooit meer dan de helft, aldus Hernandez. Je wil geen spijt krijgen als de munt over een paar jaar nog veel meer waard is geworden.

Linas Rajackas van Kaiser Exchange vindt het geen slecht idee om uit Bitcoin te halen wat je er initieel hebt ingestopt. “Als je risicomijdend bent, kun je overwegen om het bedrag dat je erin hebt gestoken er nu ook weer uit te halen, zodat je zonder enig risico de rest van je Bitcoin kunt houden.”

Dat gezegd hebbende, adviseren ze allebei om je Bitcoin vooral vast te houden als je het geld niet echt nodig hebt.

Alleen Bitcoin verkopen die je erin hebt gestopt

Ook Aaron Lasher, mede-oprichter van cryptobedrijf Bread zegt: “Ik zou nooit iemand adviseren om al zijn Bitcoin te verkopen. Maar het kan een goede strategie zijn om nu 20 tot 30 procent uit te cashen als je niet nog jaren wilt wachten.”

Lasher vervolgt: “Mijn prijsverwachting voor Bitcoin ligt extreem hoog. Ik zit te denken aan 250.000 dollar per coin binnen vijf jaar. Maar ik ben bereid tien jaar te wachten dus mijn tijdshorizon is gigantisch.”

Hij besluit: “Het mooie is dat iedereen het zelf moet weten. Het is jouw geld en je moet er mee doen wat je wilt.”

De drie experts zijn het dus redelijk eens: je kunt een deel van je Bitcoin verkopen, maar zeker niet te veel en zelf houden ze hun cryptomuntjes vooral vast.

Laat ons weten wat je vindt!