Miljardair Warren Buffet: “Blijf weg van Bitcoin”

Miljardair en investeerder Warren Buffet is een fel tegenstander van cryptocurrencies. Hij ziet Bitcoin alleen maar als een gok en absoluut niet als een goede investering.

En hij is niet de eerste de beste. Buffet is de baas en grootste aandeelhouder van Berkshire Hathaway, dat van meer dan 90 bedrijven aandelen heeft. De 87-jarige investeerder is opvallend kritisch. In 2014 adviseerde hij mensen al om vooral weg te blijven van Bitcoin. Hij vond het een grote grap dat de digitale munt een hoge intrinsieke waarde zou hebben en noemde het een luchtspiegeling.

Dit jaar sprak CNBC opnieuw met hem en hij is nog steeds even kritisch en gelooft dat het slecht gaat aflopen met Bitcoin. Hij ziet cryptovaluta dan ook niet als investering. Met een boerderij, huis of aandelen in een bedrijf heb je een bezit dat echt waarde heeft en iets kan produceren, vindt de investeerder. Maar bij Bitcoin hopen beleggers alleen maar dat een ander er meer voor wilt betalen. Wilde speculatie dus en een pure gok, aldus Buffet.

Laat ons weten wat je vindt!