Wat is de achterliggende oorzaak van de prijsrecords van Bitcoin?

De belangrijkste reden voor de recente prijsrecords van Bitcoin is het besluit van CME Group om Bitcoin-futures aan te gaan bieden. Maar waarom was dat nu zo’n groot nieuws?

Futures zijn een belangrijk onderdeel van de beurshandel. Maar ze zijn ook bedoeld voor meer stabiele en minder volatiele investeringen. Door Bitcoin-futures toe te staan, zegt CME Group, de grootste derivatenbeurs ter wereld, dus eigenlijk dat Bitcoin misschien wel niet zo instabiel is als veel mensen dachten. Het legitimeert daarmee als het ware de cryptomunt en dat heeft de interesse van Wall Street gewekt.

Wall Street is belangrijk voor Bitcoin

Wall Street speelt als financieel bastion een belangrijke rol in de totstandkoming van de Bitcoin-prijs. Na de fork van begin augustus maakte Bitcoin een periode van groei door die rechtstreeks werd toegeschreven aan de instroom van Wall Street dollars.

Het besluit van CME heeft Wall Street opnieuw reden gegeven om vertrouwen te hebben in Bitcoin en dus schoot de prijs door het dak. Bitcoins eerste stap op de mainstream markten maakt echter pijnlijk duidelijk dat de digitale munt nog in de kinderschoenen staat als het gaat om geïnstitutionaliseerde handel.

Koers Bitcoin blijft hoog

Grootschalige massa-adoptie heeft nog een lange weg te gaan aangezien er nog ruimte is voor ETF’s (indextrackers) die de boel echt open zouden gooien, maar zover is het nog lang niet. De Amerikaanse toezichthouder SEC blijft er bij dat een Bitcoin ETF niet op de planning staat. De SEC benadrukt dat ze de koers en volatiliteit van Bitcoin in de gaten houden en stelt dat de cryptovaluta “fundamentele fouten” bevat waardoor het een “gevaarlijke valuta is om op een gestructureerde handelsbeurs toe te staan.”

De koers blijft ondertussen onverminderd hoog en staat vrijdagavond boven de 7.300 dollar

 

Laat ons weten wat je vindt!