Wat te doen met bitcoin voorafgaand aan de SegWit-activatie?

Onder Bitcoin-investeerders heerst momenteel grote onzekerheid over de toekomst. De datum waarop een besluit wordt genomen over de opschaling komt dichterbij. Daarmee wordt ook de uitkomst duidelijker: SegWit2x en SegWit Support is officieel Emergent Consensus voorbij gestreefd.

Toch is daarmee het probleem niet opgelost. De impact van de beslissingen die op 1 augustus bekend worden gemaakt, reikt verder dan de verwachte verbeteringen met betrekking tot de efficiëntie van transacties binnen het bitcoin-netwerk.

Er bestaat nog steeds een significante oppositie waardoor een mogelijke breuk wordt verwacht. Dat leidt tot veel onzekerheid en speculatie over hoe de toekomst eruit zal zien voor het crypto-ecosysteem in het algemeen en bitcoin in het bijzonder.

Michael Vogel, CEO van Netcoins, bevestigt dat SegWit2x en SegWit Support officieel Emergent Consensus, ook wel Bitcoin Unlimited  genoemd, voorbij zijn gegaan. Vogel noemt dit een belangrijke mijlpaal.

De tweede mijlpaal is voor hem 1 augustus. Als SegWit wordt geactiveerd hebben bitcoin-gebruikers voor het eerst de kans om de oplossing voor het opschalingsprobleem in actie te zien. “Als de SegWit-activatie de netwerkproblemen van de afgelopen maanden oplost dan zal de uitkomst geweldig positief zijn. Maar als het gaat om het beschermen van al het geld staat bitcoin nog maar aan het begin dus het is belangrijk om een back-up te hebben. Desalniettemin blijf ik het grootste vertrouwen hebben in bitcoin en zijn kerndoelstelling als munteenheid en alternatief voor een bankrekening,” aldus Vogel.

Aleksandar Matanovic van EC District vertelt dat hij klaar is met het drama rond Bitcoins opschalingsprobleem. “Ik word er een beetje moe van. Als deze opschaling gelukt is zullen we op de een of andere manier binnenkort weer een nieuwe nodig hebben.” Matanovic wijst erop dat de reactie van Bitcoin-gebruikers op de opschaling afhangt van hun persoonlijke motieven voor deelname. Volgens hem maken investeerders zich waarschijnlijk zorgen over de fork, terwijl speculanten staan te juichen, omdat de komende maanden dan garant staan voor een hoge volatiliteit.

Tot besluit adviseert hij wat de beste manier is om met deze chaos om te gaan: “kalm blijven, bitcoins offline houden en er geen enkele verkopen.”

Disclaimer. Cryptokrant geeft op generlei wijze advies aan lezers. Deze website is puur informerend van aard en streeft naar neutrale en onafhankelijke berichtgeving. Lezers dienen te allen tijde zelf onderzoek te doen en zijn volledig verantwoordelijk voor hun eigen acties. Dit artikel kan dus nooit worden beschouwd als een beleggingsadvies.

Laat ons weten wat je vindt!