Werkt de bekendste investeringsregel ook voor cryptovaluta?

Een béétje belegger is bekend met de modern portfolio theory (MPT). Die houdt grofweg in dat je je geld over meerdere investeringen verdeelt om zo het risico te spreiden. Maar moet je deze regel ook toepassen bij cryptovaluta?

De MPT is al in 1952 bedacht door econoom en nobelprijswinnaar Harry Markowitz. Of hij ook voor crypto geldt daar zijn de meningen een beetje over verdeeld, schrijft techblog Want. Zo blijkt uit onderzoek van de Bocconi University in Milaan dat door de regel van Markowitz toe te passen het sterkst mogelijke cryptoportfolio ontstaat. Het veel gehoorde advies dat je 50 tot 60 procent van je geld moet besteden aan de twee grootste cryptomunten en de rest in kleinere altcoins moet stoppen lijkt daarmee te worden ondersteund. Toch is niet iedereen het daarmee eens. Vooral, omdat Bitcoin bij een dalende koers alle altcoins direct mee naar beneden trekt. Spreiden heeft dan weinig zin.

Wat wel een extra reden kan zijn om te spreiden is het idee dat 90 procent van alle cryptocurrencies het niet zal redden. Op verschillende paarden wedden vergroot dan je kans om de juiste coins te pakken te krijgen. Dat zegt bijvoorbeeld Dejun Qian, oprichter van blockchainproject de FUSION Foundation. Hoe dan ook, is het zaak om je heel goed te verdiepen in bepaalde altcoins voor je er veel geld op inzet.

 

Laat ons weten wat je vindt!