WhopperCoin: zelfs Burger King lanceert cryptomunt

Burger King biedt in Rusland een op cryptovaluta gebaseerd loyaliteitsprogramma aan. 

In een blog op haar Russische website schrijft Burger King dat klanten een WhopperCoin ontvangen voor elke roebel die ze in een van de restaurants uitgeven. Als ze 1.700 WhopperCoins hebben gespaard kunnen ze die inruilen voor een gratis burger. 

Er zullen 1 miljard WhopperCoins worden uitgegeven. Ze worden gefaciliteerd door het Waves-platform voor het creëren van tokens. Het is nog onduidelijk wanneer het programma wordt uitgerold. Er is naar verluidt ook een mobiele app in de maak die zowel voor iOS als Android geschikt is. 

Opmerkelijk is dat een woordvoerder van Burger King Rusland het programma in de markt zet als investering en niet als beloningsprogramma voor loyale klanten. “Nu is de Whopper niet alleen een burger, die in meer dan 90 landen geliefd is, maar ook een investeringsmethode. Experts voorspellen een snelle stijging in de prijs van de cryptomunt. Daardoor is het eten van een Whopper vandaag, een financiële reserve voor morgen,” zegt Ivan Shestov, communicatiedirecteur van de Russische Burger King.

Laat ons weten wat je vindt!