Winklevoss-broers bewaren Bitcoin-codes op stukken papier

De broertjes Winklevoss viel enkel hoon ten deel toen ze in 2012 een hele berg Bitcoin kochten. Nu is het lachen verstomd.

Cameron en Tyler Winklevoss vergaarden hun fortuin doordat een rechter hen in het gelijk stelde toen ze claimden dat Mark Zuckerberg hun idee had gestolen voor Facebook. Van de schadevergoeding hebben ze 120.000 Bitcoin gekocht toen de munt nog maar 10 dollar waard was.

Tegen The New York Times zeggen de broers dat ze hun fortuin nog niet hebben verkocht, wat betekent dat ze zo’n 1,3 miljard dollar aan Bitcoin bezitten. “We hebben al die spot en hoon omgezet in zuurstof en wind mee”, aldus Tyler Winklevoss in de krant.

Zo’n gigantische hoeveelheid Bitcoin moet je natuurlijk goed bewaren. De tweeling heeft daar een speciaal systeem voor. Ze hebben de reeks getallen en cijfers op papier geprint en in stukken geknipt. De verschillende blaadjes zitten nu in enveloppen en liggen bij meerdere banken veilig opgeborgen.

“Als een envelop wordt gestolen, dan heeft de dief niet de volledige sleutel”, schrijft The New York Times. Op dezelfde manier bewaken ze de gegevens voor Gemini, het Bitcoin-platform van de broers.

Laat ons weten wat je vindt!