Wat wordt de waarde van Bitcoin Cash?

Bitcoin gaat de komende weken door een woelige periode. Bitcoin Cash wordt geïntroduceerd en investeerders willen zoveel mogelijk profiteren van deze en andere afsplitsingen. Wat de uiteindelijke koers gaat worden is onduidelijk. 

De belangrijkste afsplitsing van bitcoin is de Bitcoin Cash (BCH). Veel spelers op de markt dachten dat de nieuwe BCH-token verspreid zou worden als ‘gratis geld’ als de Bitcoin Cash ‘hard fork’ zou worden geïntroduceerd. Dat is niet het geval. De nieuwe tokens worden wel uitgegeven zonder extra kosten. Sommige investeerders vrezen dat Bitcoin Cash de waarde van de bitcoin zal doen dalen en dat er hetzelfde gaat gebeuren als met Ethereum en Ethereum Classic.

De mogelijke waarde van Bitcoin Cash

Volgens het afsplitsingsvoorstel heeft elke bezitter van bitcoin recht op een aandeel van Bitcoin Cash-tokens met een ratio van 1:1. Dus heel eenvoudig: als iemand 100 bitcoins heeft, ontvangt hij 100 Bitcoin Cash-tokens. De BCH-tokens kunnen dan worden ingewisseld voor bitcoins of voor normale munteenheden zoals dollars of euro’s. Maar de waarde van de BCH-tokens kan tijdens de transactie worden afgetrokken van de huidige waarde van bitcoin.

Nog een voorbeeld: als de waarde van bitcoin 2.800 dollar bedraagt en Bitcoin Cash is 400 dollar waard dan kan de Bitcoin Cash-waarde worden afgetrokken van de bitcoin-prijs, die dan dus nog maar 2.400 dollar waard zou zijn. Zo’n volledige waardedaling is echter onwaarschijnlijk. 

De totale waarde van het bitcoin-netwerk tijdens de splitsing wordt verdeeld over de twee blockchains, aangezien de twee vorken vanaf dat moment als concurrenten worden beschouwd. 

De verwachting is dat de werkelijke prijzen van beide virtuele munteenheden erg instabiel zullen zijn de eerste dagen na de splitsing. Er komen dus roerige tijden aan voor ‘s werelds bekendste cryptomunt en het is de vraag hoe de andere cryptovaluta daarmee omgaan. 

 

Laat ons weten wat je vindt!