Zanger Akon komt met cryptomunt en gaat cryptostad oprichten

Akon gaat een nieuwe cryptovaluta uitbrengen, de AKoin. Dat vertelde hij eerder deze week op het Cannes Lions Festival. De bekende zanger denkt dat crypto de ‘redder van Afrika’ wordt.

Op de website van AKoin staat dat de rapper wil dat de app tussen nu en december ‘op elke mobiele telefoon’ beschikbaar komt. Bovendien wil Akon een ‘cryptostad’ oprichten in Senegal. Die noemt hij ‘een real-life Wakanda’. Net als het fictieve land Wakanda in de Marvelfilm Black Panther moet de ‘crypto city’ een ‘futuristische plaats’ worden. 

Akon Crypto City in Senegal

Akon heeft 283 hectare land gekregen van de Senegalese president om de stad te bouwen, die ook weer naar hemzelf wordt vernoemd. Akon Crypto City zou slechts een klein stukje rijden van hoofdstad Dakar komen te liggen. De zanger noemt het ‘de eerste 100 procent op crypto gebaseerde stad met AKoin als belangrijkste transactiemiddel.’

Onder het ‘AKoin Ecosystem’ kunnen gebruikers direct vanaf hun smartphone cryptocurrencies kopen, sparen en uitgeven. “Het brengt de macht terug naar de mensen en de veiligheid terug in het monetaire systeem’, aldus Akon. “Het biedt de mensen ook de mogelijkheid om geld te gebruiken om zelf vooruit te komen, zodat overheden niet dingen kunnen doen om hen klein te houden.”

Akon geeft toe weinig verstand te hebben van de technologie die nodig is voor zijn grote plannen. “Ik kom met de concepten en laat de ‘geeks’ het uitwerken,” besluit de ambitieuze artiest.

Laat ons weten wat je vindt!