Zesde grootste cryptobeurs Bithumb gehackt. 30 miljoen dollar buitgemaakt

Hackers hebben voor 30 miljoen dollar aan cryptovaluta gestolen van Bithumb, de belangrijkste crypto-exchange van Zuid-Korea. Dat maakt Cointelegraph Japan bekend. Als gevolg zijn alle stortingen en betalingen opgeschort.

De cryptobeurs stelt dat het gebruikers compenseert die slachtoffer zijn geworden van de hack en dat alle cryptocurrencies zijn verplaatst naar een cold wallet (offline opslag). “We zijn erachter gekomen dat een aantal cryptomunten, ter waarde van 30 miljoen dollar, is gestolen. Deze gestolen munten worden vergoed door Bithump en alle currencies zijn naar een cold wallet overgebracht.”

Nadat het bedrijf ‘abnormale toegang’ opmerkte, verplaatste Bithumb eerder al een groot bedrag aan Ethereum naar een offline opslag. Op 16 juni kondigde de cryptobeurs een onverwachte servercheck aan “om de beveiligingsinstellingen te maximaliseren.” Het onderhoud duurde veel langer dan gepland.

Onder meer Ripple gestolen bij Bithumb

Volgens Koreanen van het Sentinel Protocol, een project dat gespecialiseerd is in hacken, scams en fraudedetectie is Bithumb gehackt in de nacht van 19 juni en is er onder meer Ripple gestolen.

Volgens CoinMarketCap is het 24-uurs handelsvolume van Bithumb zo’n 374 miljoen dollar. Daarmee is het de zesde grootste cryptobeurs ter wereld. Eerder deze maand stalen hackers 37 miljoen dollar van de eveneens Zuid-Koreaanse cryptobeurs Coinrail, maar die beurs was vele malen kleiner.

Laat ons weten wat je vindt!