Zet je schrap: prijs van bitcoin zakt mogelijk onder $2000 nu 1 augustus nadert

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met bijna twaalf procent gedaald. Reden is de naderende deadline van 1 augustus waarop een beslissing wordt genomen over het schalingsprobleem van ‘s werelds grootste cryptomunt. Het maakt de markten nerveus.

Volgens Coinmarketcap, dat het gemiddelde neemt van de belangrijkste beurzen, staat de prijs van bitcoin nu op $2.076. Dat is het laagste in twee maanden.

Bitcoin en ethereum verliezen hard

Er was ook duidelijk sprake van een domino-effect: de grootste altcoins, waaronder ethereum en litecoin kregen ook te maken met forse verliezen.Vooral ethereum had een slechte week. Het totale verlies aan waarde deze maand was bijna 18 miljard dollar.

Zoals altijd leidt de koersdaling tot wisselende reacties van de kenners. Sommigen zijn de wanhoop nabij terwijl anderen juist een uitstekende kans zien om te investeren.

De grootste oorzaak voor de onzekerheid van de markten is de op handen zijnde ‘hard fork‘. De algemene consensus is nu dat die er waarschijnlijk gaat komen. Maar dat is geen reden om direct de noodklok te luiden, zoals de bekende media maar al te graag doen.

Totale ineenstorting van bitcoin

“Rivaliserende partijen, die een sleutelrol spelen bij de instandhouding van bitcoin zijn klaar om twee concurrerende software-updates over te nemen aan het eind van de maand,” zo schreef Bloomberg vrijdag. Bitcoin zou “dichtbij een totale ineenstorting zijn”, aldus de financiĆ«le dienstverlener.

“De kans is groot dat de munt opsplitst in twee delen. Zoiets is nog nooit eerder gebeurd en zal een schokgolf veroorzaken op de markt, die nu 41 miljard dollar waard is.”

Het is het typische geluid van de media, die nog sterk twijfelen aan de cryptovaluta, altijd op zoek zijn naar sensatie en niet genoeg kennis in huis hebben om goed te kunnen oordelen. Hoewel de opsplitsing van bitcoin uiteraard niet is waar alle investeerders op gehoopt hadden, is het ook niet direct rampzalig. Op allerlei manieren kunnen cryptovaluta hier sterker uitkomen.

Laat ons weten wat je vindt!