Zo gaat de handel in Bitcoin-futures eruit zien

In de komende weken start de handel in Bitcoin-derivaten. De Chicago Board Options Exchange (CBOE) heeft nu de specificaties bekend gemaakt van de Bitcoin-future-contracten. De beurs volgt hiermee het voorbeeld van andere financiële instellingen die Bitcoin-derivaten zullen introduceren.

De CBOE maakt gebruik van de XBT-ticker voor zijn nieuwe producten. De ticker is precies dezelfde als degene die gebruikt wordt op Bitcoin-beurs Kraken. Naar verwachting zal CBOE in de nabije toekomst verschillende typen contracten introduceren om zo snel mogelijk een aanzienlijk marktaandeel te veroveren.

Vraag naar Bitcoin-derivaten sterk toegenomen

De vraag naar financiële producten voor Bitcoin is momenteel zeer hoog, vanwege de continue prijsstijging van ‘s werelds grootste cryptomunt. Diverse financiële instellingen zijn inmiddels volledig van mening veranderd over Bitcoin.

Zo raadde Goldman Sachs zijn investeerders eerst nog af om te investeren in Bitcoin, maar adviseert de zakenbank nu juist om de cryptomunt niet langer te negeren. Het is een hele omslag na alle kritiek die Goldman Sachs had.

Hevige concurrentie bij Bitcoin-futures

De grote vraag naar Bitcoin-futures en andere derivaten resulteert in een hevige concurrentiestrijd tussen de grote spelers op de markt. Met de start van CBOE zal de competitie nog verder intensiveren, omdat de beurs de grootste in zijn soort is van de hele VS. Het valt echter nog te bezien of CBOE beter gaat presteren dan zijn concurrenten.

Om effectief de concurrentie aan te kunnen gaan, moet de beurs nog enkele problemen oplossen. Zo is het nog niet duidelijk hoe de contracten worden gerelateerd aan de actuele Bitcoinprijs. De beurs kondigde eerder aan dat het zijn openingstijden gaat verruimen en alle Bitcoin gerelateerde transacties in fiat worden uitgevoerd. Of deze strategieën afdoende zijn, is afwachten.

 

Laat ons weten wat je vindt!