Zware kritiek op Coinbase: cryptobeurs kan de groei niet aan

De kritiek op de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase zwelt aan. Het bedrijf zou niet goed zijn voorbereid op de enorme groei. Daarover schreef Business Insider gisteren.

Het citeert uit documenten die Mashable in handen kreeg. Het gaat om 134 pagina’s met klachten die door Coinbase-gebruikers zijn ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Veel gebruikers hebben moeite om toegang te krijgen tot hun geld. Ze kunnen niet inloggen in hun account, ontvangen bedragen die ze uit willen cashen niet of veel te laat en ondervinden problemen bij het versturen van bedragen van de ene account naar de andere. De vertraging zou ontstaan doordat Coinbase te laat reageert op systeemfouten.

Één gebruiker beschuldigt Coinbase er zelfs van dat ‘het expres tegoeden van klanten vast houdt om er geld aan te verdienen’. Mashable schrijft dat de analyse van de klachten ‘een zorgelijk patroon’ onthult van gebruikers die hun verliezen toeschrijven aan het mismanagement van de exchange.

Explosieve groei Coinbase verklaart kritiek

De documenten suggereren op zijn minst dat het bedrijf erin faalt om alle klantvragen te verwerken. Dat heeft mogelijk met de explosieve groei van Coinbase te maken, die overigens zegt de klantenservice met 150 procent te hebben uitgebreid. De Amerikaanse crypto-exchange had in oktober vorig jaar 11,7 miljoen gebruikers. Een jaar eerder waren dat er nog maar 4,7 miljoen.

 

Laat ons weten wat je vindt!