Zwitserse Centrale Bank spreekt zich uit over Bitcoin

Centrale Banken zijn momenteel ‘erg intensief’ met cryptovaluta bezig. Dat zei de voorzitter van de Zwitserse Centrale Bank (SNB) gisteren tijdens een bijeenkomst in Basel. Thomas Jordan, die ook lid is van de internationale Central Bank Counterfeit Deterrence Group, voegt daar wel aan toe: “Ik zie cryptovaluta meer als investering dan als munteenheid.”

Volgens persbureau Reuters zei de econoom: “Het is geen kwestie van technologie, maar het gaat om de vraag wie toegang heeft tot het geld van de Centrale Bank en in welke vorm. Er zijn tot op heden nog veel onopgeloste vragen.” Hij zei verder nog dat Centrale Banken moeten bekijken welke mogelijke effecten cryptovaluta kunnen hebben op het financiële ecosysteem.

Dit is niet het eerste wat de bankier over de technologie heeft gezegd. Vorig jaar zei hij al dat de onderliggende blockchain-technologie de financiële wereld “op zijn kop gaat zetten.” Toen onthulde hij dat de bank in gesprek is met markten, regelgevers en andere Centrale Banken over de toekomstige rol van blockchain. De technologie zou in ieder geval tot een kostenverlaging moeten leiden.

 

 

 

Laat ons weten wat je vindt!