Grote exchange BTCChina stopt alle cryptohandel op 30 september

De geruchten die al een aantal dagen in de lucht hangen, worden steeds sterker: Mogelijk verbiedt de Chinese overheid binnen enkele weken de handel in cryptocurrencies.

ICO in de ban. Nu totaalverbod?

Nadat op 4 september al de ICO’s in de ban werden gedaan voor Chinese bedrijven en investeerders, is volgens lokale krant YiCai Global nu door de Chinese Partij besloten om nog rigoureuzer te werk te gaan. Een anonieme bron rondom de Chinese fintech-regelgevers vertelt YiCai dat alle cryptohandel binnen China moet worden stilgelegd. Chinese exchanges moeten binnen afzienbare tijd hun werkzaamheden stoppen.

BTCChina stopt alle cryptohandel

Grote online exchange BTCChina geeft vandaag in een persbericht op twitter aan dat ze op 30 september zullen stoppen met alle handel in cryptovaluta. Het besluit volgt op een evaluatie van een statement op 4 september van de Chinese overheid met betrekking tot cryptohandel.

Kort na het versturen van de tweets crashte de bitcoin-koers op BTCC tot $2980. Op niet-Chinese exchanges staan de cryptovaluta-koersen ook zwaar onder druk.

Business as usual voor andere Chinese exchanges?

Ondertussen geven andere grote Chinese cryptocurrency exchanges OKCoin en Huobi aan dat ze geen nieuwe berichten van de Chinese regelgevende instanties hebben ontvangen. Ze zien tot op heden geen reden om hun beleid te veranderen. De chaos op de bitcoin-markt is compleet nu handelaren geen idee hebben wat er de komende weken gaat gebeuren op de Chinese markt.

Wat brengt de toekomst?

Onduidelijk blijft nog steeds wat de Chinese overheid nu precies van plan is met deze maatregelen. Bitcoinhandel is er al vaker tijdelijk verboden. De Chinese overheid wil paal en perk stellen aan de kapitaalvlucht naar het buitenland en investeringen in cryptovaluta is ze een doorn in het oog.

Mogelijk komt de regering binnen afzienbare tijd met nieuwe, strengere regelgeving voor Chinese crypto-exchanges en cryptocurrency-investeerders. Een lang verbod lijkt onwaarschijnlijk. China kan zich niet teveel vertraging veroorloven in de blockchain-revolutie ratrace.

Laat ons weten wat je vindt!