Wat is de Nasdaq van plan met blockchain?

De Amerikaanse techbeurs Nasdaq heeft een patent aangevraagd voor een systeem dat op een veilige manier tijdsgevoelige informatie distribueert via een blockchain

Het patent is al in januari aangevraagd, maar pas nu naar buiten gebracht. In het document wordt gedetailleerd beschreven hoe het systeem door middel van een gedistribueerd platform, informatie verzendt en van een tijdstempel voorziet. Het doet denken aan de manier waarop bitcoin-transacties worden gedaan op de blockchain. 

Nasdaq komt met registratiesysteem gebaseerd op blockchain

Volgens de patentaanvraag maakt het systeem het voor een gebruiker mogelijk om een tijdsgevoelig document in te dienen bij een autoriteit, die het kan aanpassen en ter goedkeuring kan voorleggen aan een derde partij. 

Elke aanpassing wordt geregistreerd en geüpdatet in een gedecentraliseerde ledger om zo transparantie te garanderen en te voorkomen dat de data kunnen worden gewijzigd. Het systeem geeft ook iedere deelnemer een publieke cryptografische sleutel en een corresponderende private key. 

De patentaanvraag laat de laatste inspanningen zien van Nasdaq om de rechten te beveiligen die zijn gerelateerd aan hun werk met blockchain en cryptovaluta. 

Afgelopen oktober is ook al een patentaanvraag van Nasdaq gepubliceerd met daarin een gedetailleerd plan om een blockchain-backup voor beurzen te creëren. Dit zou een hulp-registratiesysteem worden in geval van nood. 

Dat zelfs ‘s werelds grootste techbeurs zo intensief met de ontwikkeling van blockchain-toepassingen bezig is, zegt veel over de potentie die deskundigen zien in de technologie. 

 

Laat ons weten wat je vindt!