Tether gehackt voor 31 miljoen dollar

Volgens een bericht op de eigen website is Tether slachtoffer geworden van een grote hack met een verlies van 31 miljoen dollar tot gevolg. De hack werd opgemerkt toen de tokens naar een ongeautoriseerd Bitcoin-adres werden gestuurd.

Tether schrijft dat het alle mogelijke actie onderneemt om verdere problemen te voorkomen. “Gisteren ontdekten we dat er geld op oneigenlijke wijze is verwijderd van de Tether treasury wallet door een malafide actie van een externe aanvaller. Tether moet onmiddellijke actie ondernemen om verdere disruptie van het ecosysteem te voorkomen.”

De site meldt ook dat alle Tether wallet-diensten zijn opgeschort gedurende het onderzoek naar de oorzaak van de hack. Tether komt met een nieuwe versie van Omni Core via een hard fork om te voorkomen dat de hacker zijn buit in een andere wallet kan stoppen. Het bedrijf raadt alle gebruikers aan om Omni Core direct te upgraden naar de nieuwe, beschermde versie. Er worden ondertussen pogingen gedaan om de gestolen coins terug te krijgen.

Tether verzekert dat de uitbetalingen niet zijn beïnvloed door de hack en dat alle functionaliteiten en tokens zoals altijd gebackt zijn door assets. “De enige tokens die niet worden uitbetaald zijn de tokens die gisteren zijn gestolen. Deze zullen terugkomen als het verbeterde Omni Layer-protocol actief is.”

Tether verder onder vuur

De hack komt op een heel slecht moment voor Tether. Het bedrijf ligt de laatste tijd onder vuur vanwege diens transparantiebeleid. Op Twitter zijn al meerdere negatieve analyses verschenen en wordt er getwijfeld aan de liquiditeit van Tether.

Laat ons weten wat je vindt!