Zo zorg je dat je wél in een deugdelijke ICO investeert

Zoals het er nu naar uitziet zijn ICO’s, net als blockchain-technologie en cryptovaluta, ‘here to stay’. Het gaat alleen momenteel niet goed met de ICO’s. Regelgeving is nodig, maar druist in tegen de gedecentraliseerde aard van de fintech-sector. De beste optie is dus om een manier te vinden om ervoor te zorgen dat er een transparant en deugdelijk investeringsklimaat ontstaat als het gaat om ICO’s.

Gisteren schreven we nog dat steeds meer deskundigen, waaronder Ethereum-oprichter Vitarin Butalik, extreem kritisch zijn over de kwaliteit van de meeste ICO’s. Het grootste gedeelte bestaat uit snelle moneymakers en waarschijnlijk deugt slechts 1 op de 100, menen de experts.

Om die reputatie te verbeteren zijn openheid en transparantie cruciaal. ICO’s kunnen zichzelf daardoor geloofwaardiger maken en dus aantrekkelijker voor investeerders. Voor investeerders geldt dat ze zichzelf veel ellende kunnen besparen door de juiste onderzoeksgerichte aanpak.

CEO van Orderbook, Andrey Zamovsky, erkent de transparantieproblemen van ICO’s en meent dat het de ontwikkeling van de industrie als geheel tegenhoudt. Zamovsky noemt echter drie eenvoudige oplossingen:

Gestandaardiseerde rapportage
Investeerders kunnen de interne activiteiten van ICO’s veel beter bestuderen als er een gestandaardiseerde manier is van rapporteren. De data moeten vervolgens direct toegankelijk zijn vanaf de interface van de cryptobeurs. Het geeft investeerders toegang tot gedetailleerde informatie over het bedrijf achter de token, zoals de rechtsvorm, het type financieel instrument, recent nieuws etc.

Onderzoek
Investeerders moeten degelijk bedrijfsonderzoek doen voor ze geld steken in een token of cryptovaluta. Het is belangrijk om de juridische status van bedrijven te kennen. Ook een uitgebreide bestudering van het businessmodel is essentieel om er zeker van te zijn dat het gaat om een levensvatbaar project.

Kennis van financiële markten
Mogelijk zullen de meeste financiële instrumenten migreren naar de blockchain in de nabije toekomst. Alle aandelen, obligaties, swaps en andere producten moeten herschreven worden als smart contracts. Om deze overgang te versnellen, zou de voorkeur moeten worden gegeven aan projecten die beproefde instrumenten gebruiken en begrepen worden door conventionele investeerders en niet aan experimentele economische modellen.

Laat ons weten wat je vindt!