Nieuw dieptepunt Bitcoin, maar geen reden tot paniek

De media berichtten gisteren en vandaag massaal over het dieptepunt van Bitcoin. ‘s Werelds grootste cryptomunt zakte gisteren even door de grens van 6.000 dollar. Sommigen zien er het bewijs in dat de munt ten dode is opgeschreven, maar wie naar de trends kijkt, weet dat er weinig reden is tot paniek.

Op 24 juni stond Bitcoin even op 5.848 dollar. In onderstaande grafiek is te zien hoe vier grote verkopen in een uur tijd zorgde voor een aanzienlijke waardedaling.

En toch is er weinig reden tot zorg. De trend lijkt erg op die van 2014. Toen leidde enkele massale verkopen tot een waardedaling van bijna tachtig procent, waarna de munt weer keurig herstelde. De koersdaling is ook in lijn met de voorspellingen van diverse technisch analisten, die rekenen op een verdere afname van de waarde tot 5.500 en waarschijnlijk tot 5.000 dollar. Ze gaan er niet vanuit dat de munt nog verder zal zakken in prijs.

Mocht de daling nog verder doorzetten dan is het wachten tot de grote Wall Street-investeerders instappen, die niet zelden inkopen wanneer een aandeel 70 tot 80 procent in waarde is gezakt. Het zal niet de eerste keer zijn dat na een forse prijsdaling van Bitcoin, de munt weer omhoog schiet en nieuwe records bereikt.

Eerder al zeiden de oprichter van Cardano en de vice-president van Coinbase dat Wall Street gaat zorgen voor een influx van vele miljarden in de cryptowereld. Experts hebben wel hun eindejaarsvoorspelling naar beneden bijgesteld. Een koers van 10.000 tot 12.000 dollar ligt nu meer in de lijn der verwachting.


Denk jij ook dat dit juist een goed moment is om in te stappen? Koop dan nu al vanaf tien euro bitcoin bij BTC Direct, gewoon met iDeal!                                                

Laat ons weten wat je vindt!