cryptomarkt

Cryptomarkt groeit: totale marktwaarde boven 390 miljard dollar

De cryptomarkt groeide het afgelopen weekend licht. De tien grootste cryptomunten noteerden allen groene cijfers en de totale marktwaarde steeg boven de 390 miljard dollar.

Bitcoin groeide de afgelopen 24 uur met 3 procent en steeg tot 8.529 dollar op moment van schrijven. Ethereum doorbrak de barrière van 700 dollar. Een Ether kost momenteel bijna 717 dollar, eveneens een stijging van een paar procent. De totale marktwaarde maakte een licht herstel door na een dip naar 361 miljard op 18 mei.

Top 10 cryptomarkt in het groen

Een nieuwe binnenkomer in de top 10 van grootste coins is Tron (TRX). De munt noteerde een van de beste groeicijfers over de afgelopen 24 uur met een stijging van 11 procent. Bitcoin Cash (BCH) steeg ook flink met bijna 10 procent naar 1.270 dollar, maar had wat goed te maken na een koersdaling van rond de 12,5 procent. Daarmee was het de grootste verliezer van de afgelopen week.

De cryptomarkt in het algemeen had in de week van de Consensus te maken met een dip van rond de tien procent, terwijl analisten juist een koersstijging hadden voorspeld in het licht van het positieve cryptonieuws dat meestal wordt uitgebracht tijdens deze conferentie in New York. Maar in de afgelopen periode was er ook veel commentaar van belangrijke tech-investeerders. Zo zei Fundstrat’s Tom Lee dat de crypto-industrie te weinig vooruitgang boekt op het gebied van regelgeving, steun van banken en institutionele tools. Grote namen als Bill Gates en Warren Buffet noemden Bitcoin dan weer geen investering, maar een wilde gok. Mede-oprichter van Apple Steve Wozniak bood gelukkig tegenwicht door te stellen dat Bitcoin op de lange termijn mogelijk net zo invloedrijk wordt als Apple.

 

Laat ons weten wat je vindt!